A Mandinernek írt beszámolójában az olvasható, hogy az elegáns szerkezet és sok gyümölcs az, amely borstílusban hisznek, ugyanakkor az időjárási szélsőségek erősödéséről is szó esik. Hogyan lehet megőrizni ilyen körülmények között a szekszárdi borok kecsességét?
Elegáns szerkezet, sok gyümölcs. Mi valóban ebben hiszünk. Ez viszont nagyrészt a szőlőben dől el. A fokozatos felmelegedés miatt a sorközöket különleges növénytársulással vetjük be, ami mérsékli a kánikulai napokban a sorok közti hőmérsékletet, és a víz kipárolgását a talajból. Az újratelepítésekkor fokozottan ügyeltünk a sorok irányának megválasztására, így aztán van olyan dűlőnk, ahol elvetettük a teraszos kialakítást, és hegy-völgy irányban hoztunk létre É-D irányú sorokat. Év közben nagyon figyelünk a szőlőfürtök takarására vagy a levelek okszerű eltávolítására a fürtök körül. A szüreti időpont megválasztását is feszesebben kell terveznünk, hogy megfeleljünk a változó klíma kihívásaira.”