Philip K. Dick, az első

2016. február 25. 09:22

Régen szerettem volna már Philip K. Dick-et olvasni, körülbelül azóta, amióta tudom, hogy az ő könyvéből készítették a Különvélemény című filmet, amit nagyon csíptem.

2016. február 25. 09:22
meseanyu

Ettől függetlenül azért a filmnél megemlíthetnék, hogy Philip K. Dick ötlete alapján, vagy valami hasonló, mert nem tudom elképzelni, hogy valakinek teljesen függetlenül eszébe jusson egy ennyire hasonló ötlet, az azért meglehetősem ritka koincidencia lenne. Bár újra kellene nézni, de emlékeim szerint a film viszont összeszedettebb, jobban megkomponált, éppen ezért nekem jobban is tetszett. A Kizökkent idő nagyon jól kezdődött, de aztán elkezdett kicsit sántikálni az egész történet, valahogy a szerző nem tudta kihozni a maximumot az egyébként ragyogó alapöltletből. Sajnos nem vagyok tehát lenyűgözve, de látom azért PKD-ben a potenciált, van egy sajátos, kissé sötétbe hajló, de nagyon egyedi stílusa, látásmódja, ami már itt is érezhető volt, és remélem a többi könyvében jobban ki is nyílik majd. Kedvemre való ez a disztópikus világ, amely az ő fejében létezett, úgyhogy fogok még tőle olvasni, az biztos.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!