Laposföld-hívő rapperel rapcsatázott Neil deGrasse Tyson

2016. január 27. 13:14

A népszerű tudománymagyarázás ismert alakja, Neil deGrasse Tyson rapcsatába bonyolódott B.o.B rapperrel, aki nem hisz abban, hogy a Föld kerek. B.o.B dalban ment neki az asztrofizikusnak, aki egy szintén Tyson nevű rapperrel összefogta hívta fel a rapper figyelmét a tények és bizonyítékok tiszteletének fontosságára.

2016. január 27. 13:14

Először Twitteren csapott össze a laposföld-elméletben hívő B.o.B rapper és a Kozmosz című műsorból ismert Neil deGrasse Tyson, aztán a rapper úgy döntött, hogy egy külön Tysonnak címzett dalban nekimegy a fizikusnak. B.o.B ugyanis még a világűrből élőben közvetített képek ellenére sem hiszi, hogy a Föld kerek lenne – írja a Blastr. A Flatline című dal szövegét terjedelmi okokból nem másoljuk ide, de angolul tudóknak érdemes átkattintani a fenti linkre. Íme, a dal:

Neil deGrasse Tyson azonban nem arról híres, hogy hagyná magát, ráadásul a Kozmosz műsorvezetője egyszer már odatette magát művészetileg, mondjuk akkor a táncművészetről volt szó, nem a modern hip-hopról. Most viszont Tysonnal, egy másik rapperrel összefogva ő is dalban ment neki B.o.B-nek, aki szerinte egyáltalán nem tiszteli a tényeket és a bizonyítékokat.

A tudomány pedig mindezek alapján a rockerek oldalán áll, hiszen tudjuk: ameddig a Föld kerek, ők mindig lesznek. A rapperekről viszont egyelőre nem szól a mondás.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Starlord
2016. január 29. 12:56
Einstein egy mindenható erőt keresett amivel leírhat mindent, de nem találta. A mindenhatót kereste, talán érted mire gondolok. De olyan nincs, együttható erők vannak az univerzumban. Klaszterek szerint csoportosulnak még a galaxisok is, nem lesz soha olyan változó vagy állandó, amellyel abszolút pontosan kiszámolhatóak lennének az égitestekre ható erők. Az idő folytán persze egyre és egyre pontosabb adataink lesznek, de soha a büdös életben nem érhetjük majd az abszolút pontosságot sem.
Starlord
2016. január 29. 12:56
Akkor nézzük a tényeket barátom! Te az előbb arról akartál meggyőzni engem, hogy semmiből nem vehető ki több energia mint amennyit beletettek, ellenben mindeközben azt várod, hogy ismerjem el tudományos tényként, hogy amúgy az univerzumban található rettenetes mennyiségű energia és anyag meg a semmiből keletkezett egy robbanás során?! :D A semmiből keletkezhetett egy egész univerzumnyi energia és anyag?! Gondold már végig?! Ha ez igaz, akkor több energiát kivenni valamiből mint amennyit beleteszel gyerekjáték! ;) Ez a két állításod kizárja egymást, igy ha folytatni szeretnéd a beszélgetést és fair vagy, akkor az egyik állításod vissza kell vonnod?! Melyiket vonod vissza?! :D Érted, hogy miről beszélek?!
Starlord
2016. január 29. 12:56
"alapvető tudományos ismereteket" Téridőhajlítás mint alapvető tudományos ismeret?! Meg a semmi robbant, egy egész univerzummá?! Jaja, isten is csak csettintett egyet és kész volt a világ. :D Te egy hívő vagy, palira vettek téged a tudomány köntösébe bújva azok, akik anno a másik ember csoportot másvalamivel. :D
mokány
2016. január 28. 17:02
József Attila : "...Ahogy a csillag megy az égen...". Nyilván tudott a Föld forgásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!