Egyre életszerűbbek lesznek a robotok

2016. január 23. 08:30

A Világvége című filmhez készült robotfej teljesen valósághűre sikeredett.

2016. január 23. 08:30


Edgar Wrights Világvége (The World's End) cmű filmjéhez készült ez a megdöbbentő emberi fej. Ugyan csak a szemei és az állkapcsa mozog, mégis mindenki ledöbben mennyire sikerül finoman kidolgozni és működtetni a mimikát és az emberi arc motoros mozgásait.


A tökéletes imitációt a fejben 12 szervó garantálja, ebből 10 a szemeket mozgatta és a szemöldököket, csak 2 motor az állkapcsot. A szemek mozgását egy iPuP-EXT modullal vezérelték, ehhez külön programot kellett írni, hogy tökéletes legen és emberi a mimika és ne darabos. Minden beleépítettek a fejbe, hogy a forgatás közben szállítható is legyen.


Az akkumulátorok a nyakban kaptak helyet, hogy könnyen lehessen tölteni forgatás alatt is a műfejet. Az egész projekt azért érdekes a robotika számára, mert mindezt 2012-ben készítették (a film 2013-ban jelent meg hivatalosan). El lehet képzelni mennyire emberhez hasonlatos robotokat tudnak már akkor ma „teremteni” a mérnökök. Japánban például már a fogorvosok robotfejeken gyakorolnak fogat húzni és tömni is, azok is tökéletes másai anatómiailag az emberi fejnek, hogy szokja a gyűrődést a medikus vagy medika.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!