A legjobb karácsonyi ajándék: DNS-mintás sál a szülőknek

2015. december 20. 14:15

Az igazi „kocka” legjobb ajándéka egy Dot One DNS-mintás sál lehet karácsonyra. Nem olcsó mulatság, de egy életre szóló darab, és kifejezi viselője igazi személyiségét is, hiszen egyedi biológiai azonosítóját tartalmazza kockás mintázata.

2015. december 20. 14:15
Nate Swanner

Az ember a legtöbb esetben, ha nem egy egyenruhás szervezet tagja a saját egyéniségét fejezi ki az öltözködésével, a Dot One megoldásával ez 100%-osan igaz lehet, hiszen a viselője egyedi DNS térképét tartalmazza a mintázata. Hogy kicsit divatosabb legyen tiszta gyapjúból  készül, az ajándék kiszemelt gazdájától kell csak DNS-mintát szereznünk, majd elküldeni a cégnek. Azok kielemzik a genetikai kódot és átkonvertálják a megfelelő színeket tartalmazó mintázatra. Ez egyedi lesz majd, hacsak nincs egy ikertestvére a viselőjének, de még így is kiváló darab, másnak nem lehet ilyen mintázata, csak nagyon hasonló, ha minden édestestvérnek és nagyapának vagy nagymamának is készíttetünk a családban.

Persze ha az illető rokon utál sálat viselni, akkor van egyszerűbb, de trendi megoldás, maga a DND kódot tartalmazó színes táblázat is nagy meglepetés lehet. Maga a Dot One DNS vizsgálata és a sál sem olcsó megoldás, a kit 310£, vagyis kb. 464 dollár (ebben benne van a teszt felszerelés és egy fotóalbum hogyan kötik a DNS-sálat.

Maga a nyomtatott DNS album csak 208$, de ugye jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok, soha vissza nem térő alkalom egy idősebb rokon számára egy ilyen DNS-mintás sál, mellesleg ők biztos fel is veszik, mert hiába kockás, nem mindenki vetül rá azonnal, kicsit túl harsány és nehéz hozzá illő ruhadarabot választani. Stréber diákok pedig vehetnek a biológia tanáruknak, különösen, ha emelt szinten érettségiznek majd jövőre belőle. Egy jegyet csak jelenthet, manapság pedig minden pont számít, a magyar biológusok és különösen a tanárok kihalás előtt állnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!