Siófokon jó volt a szezon

2015. november 02. 11:21

Az önkormányzat adatai szerint nyár végéig csaknem elérte a 900 ezret a regisztrált vendégéjszakák száma Siófokon, ami 3,9 százalékos emelkedés tavalyhoz képest.

2015. november 02. 11:21

Siófokon az idei szezont kiemelkedően jónak értékelte a helyi vállalkozókat tömörítő turisztikai egyesület a város legutóbbi testületi ülésén. Az önkormányzat adatai szerint nyár végéig csaknem elérte a 900 ezret a regisztrált vendégéjszakák száma, ami 3,9 százalékos emelkedés tavalyhoz képest. Hegyi Károly, a helyi vállalkozókat tömörítő Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke arról számolt be, hogy mindenki elégedett az idei szezon eredményeivel, ami a kedvező időjárás mellett a jó programkínálatnak is köszönhető. A nyaralók 70-80 százaléka volt belföldi, és ha kis mértékben is, de emelkedett a külföldi vendégek száma. Siófokra a hagyományosnak mondható osztrák és német küldő piacok mellett egyre inkább a szomszédos országokból – Csehország, Szlovákia, Lengyelország és más keleti országok – érkeztek az üdülni vágyók, továbbá említésre méltó érdeklődés mutatkozott a skandináv és angol turisták részéről is.

 
A város vendégkörét túlnyomó részben a családosok és a középkorúak jellemzik, de a környékbeli fesztiválok idején, valamint a hétvégeken nagy számban érkeznek a fiatalok. Elmondta: az önkormányzati üzemeltetésű strandokon a belépőjegyekből a bevétel tavaly 70 millió forint volt, az idén pedig meghaladta a 130 millió forintot. A város tulajdonában lévő Galerius Fürdő forgalmára ugyanakkor kevésbé hatott kedvezően a hőségriadókban bővelkedő nyár, a létesítmény forgalma a nyár végéig 7 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Siófok életében régóta neuralgikus pont, hogy a város nyaranta a buliturizus fellegvárának számít. Lengyel Róbert (független), Siófok polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a nyári buliturizmus kezelésének megreformálásáért megkezdődött az egyeztetés a város vezetése, az érintett vállalkozók, a területtulajdonosok, és a rendőrség között. A sokat kritizált buliturizmust szeretnék visszaszorítani és ellenőrzött keretek közé terelni, miközben Siófok vigalmi negyedét európai szintűre fejlesztenék, fokozva a közbiztonságot - tette hozzá.
 
A tervek egyebek közt arról szólnak, hogy a jövő szezontól rendezvényterületté nyilvánítják a fiatalok által leglátogatottabb területeket, ahová beléptető-pontokon keresztül lehet majd bejutni. A testületi ülésen Király Richárd siófoki rendőrkapitány arról számolt be, hogy a rendőri erősítésnek is köszönhetően, érdemben javult a város közbiztonsága az idei szezonban. A nyáron több mint 300 bűncselekménnyel kevesebbet regisztráltak, mint korábban. Nagyon jók az eredményei a térfigyelő kamerarendszer fejlesztésének, amit folytatni kell – fejtette ki a kapitány, aki szerint a város turisztikailag legfrekventáltabb területein a nyár elején bevezetett köztéri alkoholfogyasztási tilalomnak is érzékelhető volt a kedvező hatása.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik