Így emlékeznek a kezdetekre az öt éves SFmag alapítói

2015. november 30. 11:22

2010 novemberében indult az SFmag, ahol az elmúlt öt évben több mint 1500 cikk gyűlt össze sci-fi és fantasy témákban. A lap alapítói, aktív és inaktív szerzői emlékeznek most vissza az indulásra a portálon. Kiderült: az Alle bevásárlóközpontban született meg az ötlet, hogy kéne egy „professzionális, nem a múltba révedő, nem ásatag vagy komolytalan” SF-oldal.

2015. november 30. 11:22

Öt éves lett az SFmag.hu – ebből az alkalomból az alapítók, illetve az egykori és jelenlegi szerzők emlékeznek a kezdetekre, illetve kedvenc cikkeikre rövid interjúk formájában.

2010 novemberének vége felé indultunk a semmiből, de az indulást több hónapos előkészület, cikkgyűjtés és szervezés előzte meg, mielőtt kiléptünk volna a nyilvánosság elé. A cél az volt, hogy bemutassuk: a fantasztikus elemeket használó művészeti ágak gazdagak, sokrétűek, szórakoztatóak és tanulságosak. Stábunk a kezdetektől színes, sokféle emberből áll – akár ez a tematika, amelynek mindannyian szerelmesei vagyunk” – írták.

A lap hasábjain első körben Kánai András, Markovics Botond (Brandon Hackett), Juhász Viktor, Kleinheincz Csilla, Körmendi Ágnes, Lőrinzcy Judit és Benkő Marianna emlékezik. „Egyszer csak rájöttünk, hogy nincs professzionális, nem a múltba révedő, nem ásatag vagy komolytalan honlap, amely a sci-fi regényekkel, azokból is a legújabbakkal foglalkozna” – írta például Kánai András.

Mi innen is boldog születésnapot kívánunk!

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!