Még a Telex (!) videójában is többen vannak mellettem, mint ellenem!
A közösségemet meg fogom védeni!
Egy modern bor jóivású, zamatos, gyümölcsös, szép savszerkezetű és könnyed, véli Dlusztus Imre, az alföldi borrégióból kikerülő italok pedig szerinte pont ilyenek, más borvidékek csak irigykedve nézhetnek rájuk.
A VinoPiano borbárban rendezett Nagy Alföldi Kóstoló kapcsán Kuti Vilmos arról kérdezte az ott megjelenő kunsági és hajós-bajai borászokat, milyennek látják borvidéküket. Koch Csaba szerint az Alföldön alapvetően bármelyik bortípus elkészíthető, Frittmann Péter szerint a tartalmasabb borok a prémium kategóriában mennek, a kulcs az alapborok játékos könnyedségében keresendő. Sümegi Zsombor szerint az illatos és könnyed borok felé kell most elmozdulni, mint egy cserszegi fűszeres vagy egy kékfrankos rozé.
Dlusztus Imre, a Duna Borrégió borútjának elnöke úgy látja: az alföldi borok a modern bor iránti igényt elégítik ki. A borszakíró a modern bort jóivású, zamatos, aromás, gyümölcsös, szép savszerkezetű könnyű borként definiálja, szerinte a hazai borvidékek többsége örülne, ha mindegyik paramétert fel tudná mutatni boraiban.