Az Etyeken borászkodó és fogadót üzemeltető Rókusfalvy Pál a Tizenhárom és fél legújabb adásában elmondta: 1997-ben a véletlennek és Alkonyi Lászlónak köszönhette, hogy beleszeretett a bor világába. Rókusfalvy elmondta, az első időkben még előfordultak kisebb-nagyobb hibák és bökkenők, így rá kellett jönnie, a borászat nem egyszerű dolog, el kellett benne mélyülnie a pincéjében pár évig. Már csak azért is, mert ahogy fogalmazott, az ember nem arra vágyik, hogy a borászok között a legjobb műsorvezető legyen.
Rókusfalvy Pál beszélt arról, hogy sokan még mindig nem hiszik el neki, hogy a borait ő maga készíti, holott a traktorjára mást például eleve fel sem enged. Szó esett az első etyeki rendezvényekről is: hogyan sikerült rávenni a helyi gazdákat arra, hogy üvegpohárban kóstoljanak a műanyag helyett, honnan jött a Kezes-lábos ötlete, miért lett az összes etyeki nagyrendezvényből végül négy kisebb mértékű piknik.
Az Etyek 360, vagyis a Hernyák Birtok, az Etyeki Kúria és a Rókusfalvy Pince összefogásáról beszélve a borász azt mondta Alkonyi Kristófnak és Ripka Gergelynek: a szakmai munka és a közös értékrend köti össze őket, és a pinot noir, a sauvignon blanc, valamint az etyeki pezsgő hármasában látják a borvidék jövőjét.