Berobban a szezon Balatonnál!

Másodszorra rendezik meg a Taste Balaton fesztivált, amely több mint száz programot kínál a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.

A fehér fajták közül ezentúl az olaszrizlingre, a rajnai rizlingre és a zöldveltelinire koncentrálnak. Illetve új elemként bejön a képbe a furmint, melytől szintén sokat várnak.
„A mostani alakalom azonban nem csak egy évjárat bemutató volt, hanem Nagy László birtokigazgató és Nádasi András, a pince marketingese, ismertette a Villa Tolnay megújulási koncepcióját is. Mindenek előtt fajtaátalakítás és részben fajtaváltás, illetve portfoliószűkítés mellett döntöttek.
A fehér fajták közül ezentúl az olaszrizlingre, a rajnai rizlingre és a zöldveltelinire koncentrálnak. Illetve új elemként bejön a képbe a furmint, melytől szintén sokat várnak. A fehérek esetén a könnyedebb, gyümölcsösebb Tavasz nevű sorozat és a komolyabb, hordós érlelésű, magasabbra pozícionált Nyár névre keresztelt sorozat továbbra is marad.
A vörösek közül ezentúl a súlypont a kékfrankosra és pinot noir-ra helyeződik, a bordeaux-i fajták lassan eltűnnek majd a kínálatból. Mindez nagyon tudatos koncepcióról árulkodik, és örvendetes az a felismerés, hogy legyenek vezérfajták, amire érdemes koncentrálni, és a portfoliót átgondolni. Nagyon sok olyan magyar pince van, mely szinte áttekinthetetlen kínálattal rendelkezik, és amely példát vehetne az ilyen tudatos döntésekről és irányvonalról.”