Testes balatoni vörösöket vett a nevére Demján Sándor

2014. december 03. 13:32

Egy 2011-es évjáratú dörgicsei merlot és egy cabernet sauvignon képében debütálnak Demján Sándor pincészetének legmagasabbra pozicionált, Demján Pince néven futó termékcsaládjának új tagjai. Egyéves hordós érlelés, a legjobb hordók termése, egyéves palackos érlelés. Komoly, testes, telt balatoni vörösborok készítése a cél, derül ki a Borászportál videójából.

2014. december 03. 13:32

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lantose70
2016. november 28. 11:19
Nyilván nagy bravúr elfoadható vörösbort készíteni egy alapvetően fehérbor-termő vulkanikus vidéken (savak, stb.). Csak hát minek. A jó esetben is csak átlagoska vörösnél sokkal jobbak a savakban gazdag balatonfelvidéki fehér borok. Kitűnő rizlingek mellett egy csomó ma még nálunk kevésbé népszerű, ám kitűnő fehért lehet itt készíteni. Zöld veltelinik, vulcanus, zeus, stb.
Válasz erre
0
6
néhai Ch.Pilot
2014. december 03. 22:59
A Balatonfelvidék alapvetően fehérbor termőhely. Attól még mert: 1. valaméirt a vörös bort tartják tartalmasabb, értékesebb bornak, 2. terem azért a Balatonfelvidéken vörös bor is kár megerőszakolni azt a vidéket egy-két különc vörösbáró feltűnési viszketegségének kielégítésére. Menjen el Szekszárdra, vagy Villányba, vegyen ott szőlőt, aztán termeljen. Vagy a milliárdos bácsi smucig? Amymit nem szán rá, mint amenniybe ott kerül a szóló?
Válasz erre
0
0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!