A kőszegi Kampits családi pince videóban mutatja be, hogyan zajlott náluk a szüret. A videóhoz írtak egy rövid évjáratértékelőt is, olvassák csak:
„Nagyon nehezen akart beérni a szőlő 2014-ben. A virágzás és a fürtzáródás úgy nézett ki, bizalommal tölthet el minket, ám később kiderült, hogy pl Blauburger nagyon rosszul kötött. 10 szer permeteztünk. Nagyon fertőzésveszélyes év volt, ennek ellenére a növényvédelemmel a kellően precíz zöldmunkáknak köszönhetően nem voltak nagyobb gondjaink. 10 cm hajtásállapotban egy drasztikus válogatást végeztünk, mellyel a termést korlátoztuk, illetve a zöldmunka további mennyiségét is így csökkentettük. 5 alkalommal nyírtunk füvet. A fejlődés utolsó szakaszában alakultak ki a jellemzői az évnek. Eső, eső, eső.
Szinte nem tudott felszáradni a nedvesség, és már jött is a következő adag, hol kisebb, hol nagy mennyiségben. Augusztusban és szeptemberben 140-144 mm eső esett. A napsütés messzire elkerült minket, így a szőlő nem tudott kellő képen beérni, sőt a sok nedvesség hatására a szürkerothadás is nagy kárt okozott. Igyekeztünk kellő mennyiségű permetszerrel védekezni ellene. Jól bevett módon október első hétvégéjén ejtettük meg az első szüretet. Nagy fejtörést okozott a helyszín kiválasztása, ugyanis a Guba-hegy szépen hozta magát, ám a Blauburger igen aggasztó állapotba került rövid idő alatt.”
A pincészet vezetője, Kampits László a Mandiner.bornak hosszabban is értékelte 2014-et.