Los Angelesben perlik a Tokaj Kereskedőházat

2014. október 09. 08:44

Balla Attila azt állítja, hogy a Tokaj Kereskedőház pancsolt borokat adott el neki amerikai értékesítésre, és ezért őt kár érte. A Kereskedőház új vezetése által elrendelt a nyáron független szakértők által lefolytatott vizsgálaton a kész és palackos borok csaknem fele megbukott, ezért Balla szerint nem lesz nehéz dolga a perben.

2014. október 09. 08:44

Los Angelesben perelte be a Tokaj Kereskedőházat korábbi kizárólagos forgalmazója, Balla Attila. Balla azt állítja: pancsolt borokat adtak el neki 2010-ben, amelyeket rossz minőségük miatt nem is tudott továbbértékesíteni az USA-ban, Kanadában és Mexikóban. Nagyjából másfél-kétmillió dollár értékben vásárolt be, most kártérítést követel a nyakán maradt borok miatt – írja az Index

Kiss István, a Kereskedőház korábbi vezére eleinte tagadta, hogy bármilyen problémák lennének a boraikkal, azonban a Kereskedőház új vezetése a nyáron a teljes készletre vizsgálatot rendelt el. Ennek során megállapították, hogy a kész és palackos borok nagyjából fele nem kerülhet forgalomba, vagy ha igen, akkor sem tokaji eredetmegjelöléssel – emlékeztet az Index cikke. Emiatt Balla Attila úgy véli, hogy nem lesz nehéz dolga a bíróságon.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2014. november 03. 02:23
Ahányszor szóba kerül, fel nem tudom fogni hogy lehetett ilyen sokáig hagyni a Kereskedőház ámokfutását. Nem ismerem a tulajdonosokat, a szereplőket, a helyi összefonódásokat, az esetleges politikai kapcsolatokat. Én csak azt az eredményt ismerem, ami az üzletek polcainál és a pohárban érzékelhető. 24 éve Szepsytől a tállyaiakon át legkisebb kézműves borászatokig tokaji borászok garmadája fordítja pénzét, idejét, legjobb tudását abba hogy visszaadja a leghíresebb történelmi borvidékünknek a méltó rangját. Országos szinten csilliókat elköltünk bormarketingre, pereskedük a szlovákokkal, küzd mindenki, erre itt van mindenki orra előtt ez a masztodon, a Kereskedőház, 24 éve egyformán szar borokkal, minden szar szőlőt felvesznek minden nagypapától, ahogy kiderült még csak a borvidékhez sem ragaszkodnak (=talán szociális szőlőfelvásárlók?) és mint egy nagy fekete szökőkút, igénytelenséggel terítenek be mindent amihez hozzányúlnak, a szarjaik pedig minden üzletet elárasztanak. Mi a bánatért nem lehetett volna ezeket eddig hatóságilag szétkapni mint blöki a lábtörlőt, sóval beszántani a helyüket is, és még az emléküket is kitörölni???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!