Így égett porrá a csallóközi magyar műemlék (VIDEÓ)
Hatalmas lángokkal égett a nagymegyeri hengermalom.
Robbannak a bogyók, pánikszüret kezdődött Egerben Simon József borász szerint. A korai és a középérésű fajtákat szüretelik az egri borvidéken, átlagosan 19-es mustfokkal.
Kevesebb a termés, és alacsonyabb a szőlő felvásárlási ára is az egri borvidéken: a 120-130 forintos kilónkénti ár helyett idén csak 80-90 forintot adnak a szőlőért, és jellemzően csak olyan fajtákat keresnek, amiből földrajzi jelzés nélküli borokat lehet készíteni. Tarsoly József hegybíró szerint ez nagy gond, hogy a felvásárlók szemében nincs különbség az alapanyag minősége között.
Idén ráadásul jóval többet költöttek nyári munkákra — hektáronként körülbelül 200 ezer forinttal többet, mint tavaly — és védekezésre a szőlőtermelők, számol be az Eger TV híradója. A vadkár is jelentős, több száz mázsa szőlőt tettek eddig tönkre a vadak. Az évjárat átlagos, a savak rendben vannak, mondják a termelők.