Pluszpénzt kap az Operaház és az Erkel Színház

2014. augusztus 15. 19:47

Mintegy másfél milliárd forint forrást biztosít a kormány a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház 2014. évi működéséhez - derült ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozatból.

2014. augusztus 15. 19:47

A kormány 1 milliárd 159 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el elszámolási, a fel nem használt rész tekintetében pedig visszatérítési kötelezettséggel a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház 2014. évi működéséhez szükséges források biztosítására.

Emellett a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 264 millió 494 ezer forint - 2013. évi kötelezettségvállalással nem terhelt - költségvetési maradványt visszahagyja és felhasználását engedélyezi a Magyar Állami Operaház őszi évadának produkciós költségeire, valamint az Erkel Színház működési kiadásaira.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 01. 09:41
A kisebb pénzűeknek ott van az Erkel színház, magának meg a munkásőr kocsma., Így mindenki a helyére kerül kulturális szempontból.
Forsz
2014. október 17. 00:30
Te miről beszélsz seggfej? Nem zavar, hogy nem a Nemzeti, hanem az Operaház és az Erkel színház a téma? (A Nemzetit egyébként már csak azért sem érdemes elemezni, mert a város libsi alja tüntetni járt oda a szutyok Alföldy mellett, nem a színház miatt.) Az Erkel színház pedig a szoclib bezárás után kivirult és most az Ókovács Szilveszter alatt új életre kelt.
rtlklubhu
2014. augusztus 18. 17:24
Ezek sem mennek már mint a Nemzeti Színház? Kitették a buzit és 40%-kal csökkent a nézők száma.Vissza Alföldit!
Akitlosz
2014. augusztus 18. 17:24
Mert piaci alapon az opera sem bírna megélni, ahogyan a labdarúgás sem, a politikai pártok sem és az egyházak sem. Hát tömik beléjük az adófizetők pénzét. Operára a népesség csak egy igen elenyésző töredéke hajlandó pénzt áldozni. Operabálba is csak a sznobok mennek rázni a rongyot, de még őket sem érdekli az opera maga. A "kérek másfél méter könyvet" fajta társaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!