Csalódásra itt sincs lehetőség. A savak megfelelő gerincet adnak a háttérben megbújó tokaji ásványok ízvilágának, valamint az illatban felfedezhető mézességnek. Ez a bor amennyire hárslevelű, annyira tokaji is. Nagyon. Furminttal megyünk tovább, mégpedig a Nyergesek dűlővel azonos nevet viselővel, 2013-ból. Pajzán nők fülledt éjszakáira emlékeztet a bor illata, ahol a háttérben a friss gyümölcsök erényessége nyugtatja a kedélyeket. Ízében némi zöldfűszer, citrus és alma adja egymásnak a helyet. Kifejezetten kellemes találkozások érezhetők ki a kortyokból, hiszen a tétel fele tölgyfahordóban, másik fele acéltartályban érlelődött, s alig egy hónapja lettek házasítva.
Vajon, mivel lehet mindezt fokozni? – gondolkodom, miközben egy furmint-hárslevelű házasítás, a Hetény-dűlő érkezik a poharamba, a 2013-as évjáratból. DIAM dugó és tokaji üveg, amit legelőször megfigyelek, hiszen így lesznek palackozva majd ezek a tételek, amikor forgalomba kerülnek. A két szőlőfajta találkozása tökéletesen emeli ki a termőhely karakterét, ahol illatban az ásványosság mindent visz. Kóstolva, a 35-40 gr cukornak köszönhetően száraz, kellemesen sós, izmos test és kerek savak a jellemzőek, melyben az ásványosság az utóízben vibrálva érkezik. Homoky Dorottya erős, akaratos személyisége megjelenik a boraiban is. S ahogy jól áll mindez a fiatal lánynak, ugyanúgy a borainak is, melyeknek egyediséget és tüzet biztosít. Vidáman hagyjuk el a pincét, hiszen ha Tokaj Hegyalján élnek még ilyen lányok, márpedig miért is ne élnének, biztosítva van a következő generáció, van értelme az állhatatos munkának.”