Háromszázmillió forintból fejlesztettek biosört

2014. július 21. 14:15

Az első magyar bio búzasört, az Alakort már számos áruházlánc árulja, az idén tervezett 100 ezer üveges mennyiség harmadát már eladta a sört gyártó Körös-Maros Biofarm Kft.

2014. július 21. 14:15

A júliusban záruló 300 millió forintos, tisztán hazai finanszírozású fejlesztés eredményeként létrejött az első magyar bio búzasör, az Alakor – közölte az italt gyártó Körös-Maros Biofarm Kft. hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a sör kifejlesztése mellett az EU-ban egyedülálló minőségellenőrző rendszert is kidolgoztak, amellyel a palackokon lévő QR-kód alapján a fogyasztó az interneten ellenőrizheti, hogy az adott palack milyen alapanyagokból, mikor készült, hol és kinek, mikor szállították ki a főzdéből. A biosört már számos áruházlánc árulja, egy 0,33 literes üveg ára 400-460 forint között mozog. Az idén tervezett 100 ezer üveges mennyiség harmadát már eladta a vállalat.

Az első hazai biosörgyártó Körös-Maros Biofarm Kft. elsődlegesen bio tejtermékeket gyárt, évente 5 millió liter tejet állít elő. A vállalat 2012-ben 820,5 millió forintos nettó árbevétel mellett 70,5 millió forint adózott eredményt ért el, 2013-ban pedig nettó árbevétele 1,025 milliárd forintra, adózott eredménye 89,2 millió forintra emelkedett.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2016. május 11. 22:38
Akkor nézz utána! Ajvékoljál egyett, hogy tuti oligarha, ráadásul orbáni
anegy_
2016. május 11. 22:38
a földosztásnál csak adminisztrációs hibák voltak ... :D" Szerinted. Szerintem nincs ott semmi hiba, az ajvékolóknak van baja, a nyerteseknek nincs baja! Lejárt szerződéseket (25év után) új családok nyerték százával. Jól van ez így! véletlenül kapta meg andy vajna meg szima gábor ..." Meghívásos pályázat! Képzeld engem se hívtak, mert tudják nincs ennyi manim. Azt pedig a 2/3 elvárja, hogy ne a mocskos hazaáruló, Soros pénzén manipulálók nyerjenek újabb lehetőséget az ország kirablására. Na, most ajvékoljál fideszbirka ..." Én nem ajvékolok, ebben a cipőben te jársz és járj még, vagy életed végéig. Minden esélyed meg van rá. "zemút8év"-ezni," nem fogok, de a jövőbeni 100 évezni IGEN!
Akitlosz
2014. július 22. 00:01
Na és ebben mi az üzlet? 300 millió forintba került a fejlesztés. 100 ezer üveggel adnak el egy évben. 460 forintért. Amiből a gyártó haszna valószínűleg száz forint sincsen. Azaz kereshetnek rajta tízmillió forintot. Így ebben a tempóban harminc év alatt talán meg is térül a beruházás. Ha sikerülne megduplázniuk az eladási mennyiséget akkor is 16 év. De ilyen drága sörre nem lesz tömegigény. Szóval ebben mi az üzlet?
Kárpáti Zoltán
2014. július 22. 00:00
Fura ez, hogy akkora durranás manapság, hogy valami "bio", amit háromszázmillióból kell kifejleszteni. Régen minden az volt. A középkorban nem permeteztek. De még a múlt század elején sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!