Ilyen szempontból kiegyensúlyozott voltam, mert hobbiból indultam és senki nem támasztott velem szemben feszes elvárásokat. Pihentető volt így utazni, hogy nem egy cég sikere és hírneve múlik a szereplésemen. Ugyanakkor megnyugtatott látni azt is, hogy milyen ritmusban törnek meg a versenyzők mellettem és szakmailag felkészült emberek, hogy csúsznak el mentális hibák miatt. Ebbe nekem is sikerült beleesnem, mert az első körben, amikor a tavalyi vb. 2. Helyezett lánynál jobb helyen végeztem, lelkileg hátra is dőltem picit. Elengedtem a versenyt. Nekem az a pont már olyan volt a negyeddöntőbe kerüléskor, hogy amit kitűztem magamnak az megvan.
Előző nap még gyömbérért rohangáltunk a piacon a torokfájásom miatt. Naturális ízek helyett vad, gyilkos dolgokkal nyírtam ki az ízlelőbimbóim, hogy jobban legyek. Ez ugyan sikerült, de a koncentrációm, a negyeddöntőbe kerülés után lanyhult és ezért nem sikerült a maximumot megmutatnom magamból. Ezt hatalmas hibának rovom fel utólag magamnak.
- Amikor az első kör indult a világbajnokságon látszott rajtad valami átlagon felüli magabiztosság? Jól láttam ezt a monitoron?
- A Cup Tastingen indulókról készült egy magazin, amiben bemutattak mindenkit. Abban szerepeltem én is és olvasható volt a fényképem mellett, hogy engem a 2013-as világbajnok készít fel. Ez a büszkeség és öröm nagyon erőssé tett az indulásnál és ezt éreztem belül, amikor kiálltam. Tudtam, hogy mindenki tisztában van vele milyen háttérrel indulok és ez sugárzott is rajtam.”