Van egy stratégiája a cégnek, mely több pilléren alapszik. Az egyik ilyen a borvidéki szabályozás, itt a hegyközségekkel együttműködve már sínen vannak: Goreczky szerint az aszúszabályozás átgondolása és a borvidéken kívüli palackozás tiltása a legnagyobb eredmény eddig. Utóbbi Goreczky szerint több olyan céget is a borvidéken való tartálypark, illetve palackozó létesítésére késztet majd, akik vagy szőlő vagy bor formájában elvitték a borvidékről a termést, hogy azt úgymond otthon palackozzák le.
A minőségi alapanyag előállítása a második pillér: a korábbi vezetés alatt Goreczky szerint ez nem volt fontos szempont, most viszont az új minőségbiztosítási rendszer, az integrált szőlőterületek felmérése és a tudatosabb alapanyag-menedzsment jobb minőségű alapanyagot ígér. A vezérigazgató szerint az újonnan felállított rendszer jól vizsgázott a 2013-as szüret során, bár hozzátette azt is, hogy az évjáratra se lehetett panaszuk, az időjárás is sokat hozzátett az új rendszer debütálásához. Igazán 2014 végére fogják teljesen átlátni, melyek a jobb és kevésbé jobb szőlőterületek. A jobb minőségű alapanyag költsége a borok áraiban is meg fog jelenni: pont ez vele a cél.
Most 2-2,5 kilós tőketerhelést ajánl a minőségi szőlőtermelőknek a cég azokon a helyeken, ahol korszerű, jó állapotú ültetvények állnak rendelkezésre. Ahol a körülmények nem ideálisak, ott jobban, a bortörvényben megengedettek szerint lehet terhelni a tőkéket, ám termésük az alacsonyabb kategóriájú termékeket fogja gazdagítani, amit vagy zempléniként hoznak forgalomba, vagy helyben locsolják el.
„Akkor lesz 1 euró egy a szőlő felvásárlási ára, ha a palackozott bor ára is jóval magasabb lesz. Ha a mostani 2-3 eurós szintről fel tud menni 5-8 eurós szintre egy palack átlagos, mindennapi fogyasztásra alkalmas bor ára, mint Ausztriában, Észak-Olaszországban, Franciaországban. Amíg nem tudunk a piacainkon rentábilisan eladni, addig sajnos nem magas a felvásárlási ár” – mondta a Zemplén TV-nek Goreczky.