A Furmint Február furmintbajnokai
A kóstolón számomra nagy pozitívumot jelentett, hogy a furmintok alapszínvonala magas volt, és ritkán lehetett csak belefutni kevésbé jó, vagy hibás tételekbe.
Igazán emlékezetes bor azonban kevesebb volt. Számomra kiemelkedett az erdőbényei Bardon Borászat mindkét 2012-es borával, a Meszes furminttal valamint az Edgarral. Nagyon tiszta, lesimult mindkét bor bodzavirággal, fűszerrel, zöldességgel, egy kevés édességgel és az Edgar egy kis hordóval. Osztrák zöldveltelinire hajazó vonal. Nagyon ígéretes kezdés Szabó Tímeától, akinek a 2012-es volt az első évjárata a pincészetnél.
Teljesen más stílusúak, azonban hasonlóan tiszták és precízek voltak a Pelle Pincészet borai, akik az alapfurmintjukat és a Szent Tamás-furmintjukat hozták el a kóstolóra 2012-ből. Az alapfurmint könnyedebb édes citrusos, almás, körtés ízével, és nagyon tiszta jól ihatóságával, míg a Szent Tamás a füstös ásványosságával, jól használt háttérbe húzódó hordójával és csiszoltságával hódít. A 2012-es évjáratból talán ez a négy bor volt az, amelyik leginkább kész volt már.
A Furmint Február ígéretei