Ízekre szedték a Facebookon Magyar Péter pezsgős sztoriját
Nem értettek egyet a baloldali politikus magyarázatával.
Milyen pohárból fogyasszuk, hogyan nyissuk a pezsgőt, és mik a pezsgős tévhitek? Kovács Antal sommelier videójában mindent elárul a pezsgőzés titkairól. Kezdje azzal, hogy kidobja pezsgős kelyhét vagy flőtéjét, és vesz helyette egy rendes borospoharat.
Ahhoz, hogy egy pezsgőt élvezni lehessen, nem pezsgős kehelyben és nem is a magasfalú flőtében kell felszolgálni. Kovács Antal inkább egy Champagne-poharat vagy egy burgundi vörösboros poharat ajánl hozzá. A sommelier ezen túl eloszlat pár tévhitet is a pezsgővel kapcsolatban: az italt kiskanállal kevergetni hülyeség, jéghidegre hűteni pedig értelmetlen, hiszen úgy nem jön ki teljesen az íze. Persze ha nincs íze, hűtsük le nyugodtan, de egyébként az »amennyi az alkoholja, annyi Celsius-fokon fogyasszuk« módszert javasolja Kovács Antal, aki a videóban azt is megmutatta, hogy bontsuk fel a palackot.