Nemzetközi borászati csúcsdíjat nyert Szepsy István

2013. november 11. 14:45

A World Wine Symposiumon másodszor adták át a borvilág Oscar-ját. Az elismerést idén Szepsy István kapta a november 8-án Olaszországban, a Comói-tó partján a Villa d’Este luxushotelben tartott rendezvényen – írja az iMád blog.

2013. november 11. 14:45

Az iMád blog beszámol arról: a világ legmagasabbra értékelt csúcsborainak találkozóját Francoiş Mauss hívta életre öt évvel ezelőtt, együttműködve a borvilág legmagasabb presztízsű borászatainak vezetőivel. A Wine Symposium a szervezők szándékai szerint azt a célt szolgálja, hogy a legtekintélyesebb bortermelők, döntéshozók, és megrendelők találkozzanak és megosszák egymással tudásukat és bor iránti szenvedélyüket. Mint írják, „egyesítjük erőinket a tökéletességért, a minőségért és a professzionalizmusért folytatott harcban”.

A blog cikke szerint a Villa D’Este Wine Symposium (VDEWS) célja, hogy a globális boripar szereplőit összehozza közösen gondolkodni és vitatkozni a csúcsborok érdekében. Borászati teljesítményt a VDEWS első ízben 2012-ben ismert el, a díjazott Helmut Dönnhoff volt a németországi Nahe borvidékről. Idén a VDEWS fő témája az európai borászatok és termőhelyi különlegességek voltak.

A rendezvényen Szepsy István Tokaj-hegyaljáról tartott előadást, majd a szombati gálavacsorát megelőzően megkapta „Les Seigneurs du Vin”, magyarul a Bor Urai névre keresztelt díjat, amelyet az imad blog szerint a borászok Oscar-díjának lehet tekinteni. Francoiş Mauss a díj odaítélésének indoklásában kitért Tokaj évszázados hagyományaira, a kommunizmus okozta rombolásra és arra, hogy Tokaj és benne Szepsy István bő húsz éve miként küzd, hogy újra felépítse a kultúrateremtő luxusterméket. Soha nem volt ekkora szükség olyan emberekre, akik tudják, hogy mit és miért csinálnak – idézi Mauss szavait az iMád blog. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunmohikan
2013. november 11. 22:23
igaz szavak... Küzdelem és munka, odaadás áll e díj mögött, csak gratulálni lehet Szepsy Istvánnak!!! S jó érzés, hogy a világ nagy borászainak véleménye találkozik ízlésünkkel, hisz Szepsy bort inni mindig ünnep.
RAMBO
2013. november 11. 22:23
Soha még díj nem ment ilyen jó helyre, mint ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!