A padokat, a kerékpárutat már elérte a Duna – videón, ahogy felkészülnek az évtized árvizére
Helyszíni tudósításunk!
Úgy igyekszem dolgozni, ahogy Burgundiában láttam – mondja a 2013-ban a Borászok Borászának választott Szentesi József.
„Régi könyveket vásároltam, amiben az akkori első osztályú fajtákat leírták. Valószínű, jó szakembereink lehettek már akkor is, hiszen akkor 360 ezer hektár szőlőnk volt. Viszont az, hogy régi fajtákat használok, ráadásul ennyit, megnehezíti a pontos szüreti időpont megválasztását. Ezt a könyvek nem tudják leírni, ehhez 30-40 év tapasztalata kell. De ha a szőlőben elérem a száz százalékot, akkor minden rendben lesz. A pincében javítani rajta már nem lehet, ezért is érzem otthon magam inkább a szőlőben” – mesélt az autenikus és természethű borokat készítő borászokat tömörítő Terra Hungaricának Szentesi József.