A szőlőtermesztésben arra törekszünk, hogy kevés legyen a vegyszer, az pedig értelemszerű volt, hogy akkor a borászatban is minél kevesebbet szeretnénk használni. Ha szép gyümölcs érkezik a pincébe, akkor azzal sokkal könnyebb dolgozni. Tisztább mustot ad, ami könnyebben ülepszik, és önmagától is szépen erjedni kezd. Akkor lehet igazán kiemelkedő minőséget készíteni, ha az ember a szőlőben is ott tud lenni – vallja, a Tokaj Nobilis borásza.
Óriási adomány, hogy olyan területen dolgozhatunk, amelyen valószínűleg már a Honfoglalás korában is szőlők lehettek. A területeink tulajdonosai 1640-ig visszakövethetőek, akik akkor nagy szeretettel, kézzel művelték, és gondozták a szőlőt. A bor nem önkifejezési forma. Az, aki önkifejezésre használja a bort, az nem is tud igazán jó bort készíteni. Az önkifejezésnek másutt van a helye, nem a pincében, és nem a borászatban.