Lemondott a Műcsarnok vezetője

2013. augusztus 28. 14:43

A lemondással kapcsolatban Gulyás Gábor és a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is későbbre ígért választ. Az Index szerint az igazgató az MMA miatt távozik. Utóbb Gulyás kijelentette: távozásának nincs politikai motivációja.

2013. augusztus 28. 14:43

Távozik a Műcsarnok éléről Gulyás Gábor, az MTI értesülései szerint a kortárs kiállítóhely vezetője szeptember 1-jei hatállyal mondott le igazgatói tisztéről. A Műcsarnokot az eddigi igazgató távozása után ideiglenesen az intézmény gazdasági igazgatója, Kovácsné Medgyes Piroska fogja vezetni – tudta meg szerdán az MTI.

A lemondással kapcsolatban Gulyás Gábor és a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is későbbre ígért választ.

Az Index szerint a lemondás mögött az állhat, hogy a kormány most már tényleg átadja a Műcsarnok feletti irányítást a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémiának.

Frissítés: „Távozásomnak politikai motivációja nincs, döntésemet – ahogyan az elmúlt két évben minden stratégiai döntést – a Műcsarnok szakmai felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma és a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. illetékeseivel egyeztetve hoztam meg” – közölte Gulyás Gábor, aki csütörtökre ígért a továbbiakról tájékoztatást.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sapuh
2013. augusztus 29. 03:57
Egyszer már benyújtotta, de akkor nem fogadták el a lemondását. Most meg igen.
müller
2013. augusztus 29. 03:56
Mintha már egyszer, vagy fél éve lemondott volna. Tényleg, ez az ürge eddig hány pozícióról mondott le, és mennyi van neki, amiről még nem ?
Diner Man
2013. augusztus 29. 01:18
Már megint nem engedte kiállítani az MMA anyagait?
sapuh
2013. augusztus 28. 21:54
Ja, Baán jó lenne, csak eszében sincs sikerei csúcsán otthagyni az MNG-t is beolvasztó, sokkal nagyobb Szépművészetit. A Műcsarnok kedvéért még csak konfliktust sem fog vállalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!