Ökoturisztikai központot és gyermektábort avattak Zalaszabarban

2013. július 31. 11:34

Főleg jótékonysági célokat szolgáló családi beruházást avattak fel kedden Zalaszabarban, amelynek keretében ökoaktív turisztikai élményközpont, 50 férőhelyes szálláshely, valamint elsősorban gyógyulófélben lévő és hátrányos helyzetű gyerekek számára létesített gyermektábor épült.

2013. július 31. 11:34

A több mint 400 millió forintos költséggel, az Új Széchenyi Terv 140 millió forintot meghaladó támogatásával létesült komplexum átadásán V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár hangsúlyozta: a Holnapocska Tábor és az ökoturisztikai központ a játékosságra, a derűlátásra és az önzetlenségre épít. A komplexum az építőipari kivitelezőként ismert Szabadics Zrt.-t tulajdonló Szabadics család önzetlen adományaként valósult meg.

A Kis-Balatonra és a Balatonra egyaránt kilátást nyújtó komplexum több részből áll, a 2007 óta formálódó létesítményhez az Új Széchenyi Terven keresztül és a Darányi Ignác Terv jóvoltából állami és európai uniós támogatás is társult. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a megelevenedett gyermekrajzhoz hasonlatos tábor olyan gyerekeknek kínál holnapot, reményt, akik éppen ennek vannak híján.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a megye ismét gyarapodott, mégpedig annak a családnak a jóvoltából, amely építőipari kivitelezőként már számos színvonalas létesítménnyel gazdagította a megyét. Mindezek mellett jutott energiájuk arra is, hogy „a valódi keresztényi szeretet jegyében és az elesettek segítéseként” megvalósítsák ezt a beruházást.

Szabadics Zoltán felidézte: egy közelmúltbeli családi tragédia inspirálta őket arra, hogy létrehozzák a Holnapocska Tábort olyan gyerekeknek, akik már gyógyulófélben vannak daganatos vagy szívbetegségükből, vagy pedig olyan családban élnek, amelyek nem engedhetik meg maguknak a táborozás lehetőségét. Egy öthektáros, korábban elhanyagolt, de széles panorámát kínáló területen valósították meg a tábort és a turisztikai központot.

Az MTI kérdésére elmondta: a táborozók az állattartással, gyümölcs- és szőlőtermesztéssel is megismerkedhetnek, emellett kalandpark, gokart pálya, kézműves műhelyek kínálnak kikapcsolódást. A táborba szerdán érkezik az első 45 gyerek, a tanévkezdésig több mint 200 diákot fogadnak, közülük minden második térítésmentesen nyaralhat. Felügyeletükre négy főállású pedagógust foglalkoztatnak, és több mint 30 önkéntes is részt vesz a tábori programokban – részletezte Szabadics Zoltán.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!