Umami a tokaji borban

2013. május 13. 19:16

2006 óta készít bort Kiss János, a bodrogkisfaludi Breitenbach pince tulajdonosa-borásza. A Borgia videójában elhangzik: a hangsúly a száraz dűlőszelektált tételeken van, a cél pedig a tokaji dűlők minél szebb bemutatása. Kiss János elárulta azt is: a 2011-es borokat már egy japán borásszal együtt készíti, és hamarosan új borstílus és megjelenés is társul hozzá. Megtudtuk azt is, hogy a japánok kedvenc szőlőfajtája olyan, mint a furmint, csak gyengébb a bora.

2013. május 13. 19:16

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. május 14. 20:15
Jó ez az elnevezés (hiába, a magyar profi nyelv): PINCÉSZET Se szőlő, se bor nem szerepel benne. Kifejező!
perszekutor
2013. május 14. 20:15
==Megtudtuk azt is, hogy a japánok kedvenc szőlőfajtája olyan, mint a furmint, csak gyengébb a bora.== Hála Istennek! Több vizet kell a hazaihoz önteni. Így már O.K. lesz és dől a "lé"!
VakzKommondor
2013. május 14. 15:29
Nátrium glutamátot a népnek!!! Mert megérdemlik!!!
perszekutor
2013. május 14. 15:28
==...készít bort Kiss János...== Itt kezdődnek a problémák. Na és milyen a fuxli?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!