Északon már lázadnak a VAR ellen: a klubok megszüntetnék – itthon újabb sportágban vezetik be

Norvégiában komoly ellenállásba ütközik a technológia használata.

A borászok borászának választott Szentesi József szerint a pincében nem lehet bort készíteni, azt ugyanis a szőlőben kell, a legnagyobb minőségű alapanyagot kihozva az évjáratból.
Az idén a borászok borászának választott Szentesi József már tavaly is benne volt az öt legesélyesebb jelölt között. A Borászportál akkor készített is egy videót Szentesivel, melyben a borász pincetechnológia és a szőlő viszonyáról is mesél.
A videóból kiderül: Szentesi József borászélete 1998-ban kezdődött, amikor vett egy darabka földet, hogy arról 150-200 liternyi bort állítson elő, amit a barátaival kényelmesen el tud fogyasztani. Ebből a kezdeti mennyiségből szerelem lett, mára 10 hektár feletti területen gazdálkodik Szentesi Nadapon, Sukorón és Pázmándon.
Borászati hitvallásáról Szentesi így vall: „A pincémben nincs űrtechnológia. Minden hagyományosan, kézi, kíméletes szürettel kezdődik. A pincében bort készíteni nem lehet, azt a szőlőben kell maximális minőséget elérve, és ezt kell megőrizni a pincében.”