Eötvös Péter művei hallhatóak a Wien Modern fesztiválon

2013. április 21. 15:21

Eötvös Péter művei állnak az idei Wien Modern fesztivál középpontjában, a műsorban a zeneszerző új operájának premierje is szerepel – közölték a fesztiválszervezők Bécsben.

2013. április 21. 15:21

Az október 24. és november 15. között zajló bécsi modernzenei fesztivál keretében mutatják be Eötvös Péter Paradise Reloaded (Lilith) című, új operáját. A megnyitón a The Gliding of the Eagle in the Skies című zenekari mű csendül fel a világhírű zeneszerzőtől az osztrák rádió szimfonikus zenekarának (RSO Wien) előadásában, Cornelius Meister vezényletével. Az est során elhangzik még Salvatore Sciarro Presso il lago nero című szerzeményének ausztriai bemutatója is. Luigi Nono Il Canto Sospeso című művével a második világháborús ellenállóknak állít emléket az Anschluss 75. évfordulója alkalmából – ismertette a szombaton kiadott közlemény.

A fesztivál további fénypontjai közé tartozik a zeroPoints című 1999-es Eötvös Péter-szerzemény, amely a Baden-Baden-i és a Freiburgi Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában hangzik el. A 69 esztendős zeneszerző Paradise Reloaded (Lilith) című művét 2014 januárjában a budapesti Művészetek Palotája is műsorra tűzi. Az opera – akárcsak Bécsben – Budapesten is a Neue Oper Wien társulatának előadásában kerül színpadra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!