„A világ nagy borai nem a 11-es, 12-es alkoholoknál kezdődnek. Minél nagyobb alkoholja van a bornak, annál jobban megérett a gyümölcs. A nagyon megérett gyümölcsnél mindenből sok van, ezért nem lehet az alkoholból kevés. Nagy teste, nagy glicerin- és szárazanyagtartalma van ezeknek a borok, és ezek a borok általában nagyon kerekek” – válaszolt Bock József villányi borász a Borászportál kérdésére, miszerint mi a véleménye a borvidéket ért kritikákról, melyek a borok alkohol- és tannintartalmát sokallják.
A megoldás Bock József szerint az, hogy az úgynevezett nagy borokból kevesebbet készítenek a villányi borászok a jövőben. „Az utóbbi húsz évben megtanultuk a terméskorlátozást. Nem lehet kistestű bort készíteni harminc-negyven mázsás terméssel. Vissza kell térni a nyolcvan-kilencven mázsára” – fogalmazott a borász, aki szerint ettől függetlenül a borvidék presztízsét a nagy borok adják. „Villányban olyan nagy borokat lehet csinálni, amiket esetleg 30-50-100 kilométerrel északabbra nem lehet” – adta fel a labdát az interjúban Szekszárdnak, Tolnának és Dél-Balatonnak Bock József.