Felmenthetik L. Simon Lászlót

2013. február 12. 12:47

A Népszabadság Online úgy tudja: felmentés határán áll L. Simon László, amiért megvan a „magánvéleménye” Fekete Györgyről. Balog Zoltán állítólag nem hivatalosan már jelezte is a kulturális államtitkárnak, hogy megrendült benne a bizalma.

2013. február 12. 12:47

Balog Zoltán bizalma megrendült a kulturális államtitkárban, ezért L. Simon László a felmentés határán áll – tudta meg a Népszabadság egy, a miniszterelnökhöz közeli forrásból. A csúcsminiszter nem hivatalosan állítólag már jelezte államtitkárának szándékát, és valószínűleg a közeljövőben lép is – tette hozzá a NOL forrása.

Az emberi erőforrás miniszter bizalma állítólag azért rendült meg L. Simonban, mert az „nem tudott azonosulni a hivatalos kultúrkampf megjelenésével”. Az államtitkár ugyan megszavazta a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló törvényt, de megvan a „magánvéleménye” Fekete Györgyről – írja a lap. Egy kormányzati szereplő a NOL-nak úgy fogalmazott: nem tartja valószínűnek, hogy Balog meggondolná magát, mert a jelzése L. Simon felé nyilván Orbán Viktor engedélyével történt. L. Simon László nem kívánta kommentálni a hírt.

Frissítés

Az Index információi szerint Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vehet át L. Simon László helyét a kulturális államtitkárság élén.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardlapos
2013. február 12. 17:38
==Felmenthetik L. Simon Lászlót== Simon - (balra) el. A földek már megvannak, a többi nem számít. Szegény Fidesz - MPSZ ... mindig ugyanamiatt bukik: kontraszelekció és árulás.
Vén Csataló
2013. február 12. 14:59
LSL-t nem Fekete miatt vágják ki. Egyszerűen nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy már nem a már megfáradt, mindent ráhagyó Réthelyi a főnöke, hanem van Balog, annak meg vannak elképzelései és ebből fakadó kérései (gyk.utasításai) - ahogy az a főnökök esetében szokott lenni. Hosszú távon senki sem tojhatja le a főnökét büntetlenül. LSL meg volt annyira öntörvényű, hogy azt gondolta, hogy igen, és miközben többször is keresztbe tett Balognak vígan építgette a maga klientúráját a kultúrában. Leváltása jó vezetői döntés. Amit az is mutat, hogy komcsi-libsi banda sajnálja.
tango47
2013. február 12. 14:49
Némileg (szakmám által) érintettként elérkezettnek látnám már arra az időt, hogy a kultúra kapjon egy arra érdemes embert. Az előző, de a mostani államtitkár sem volt egy jó választás. Jankovics Marcell lenne szerintem az ideális személy erre a posztra!
yetee
2013. február 12. 14:04
Őnálló vélemény a fideszben?Ne röhögtess,csak amit a főnök akar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!