Kolozsvárra költözik a Félsziget fesztivál

2013. január 30. 13:39

Tíz év után Marosvásárhelyről Kolozsvárra költözik a Félsziget fesztivál, az erről szóló megállapodást szerdán írta alá a kolozsvári polgármester és a fesztiváligazgató.

2013. január 30. 13:39

Marosvásárhelyről Kolozsvárra költözik a Félsziget fesztivál – jelentette be szerdán Emil Boc, Kolozsvár polgármestere és Bodor László, a fesztivál igazgatója. A könnyűzenei fesztivál tízéves marosvásárhelyi története után remélhetőleg legalább tízévi kolozsvári történet következik – fogalmazott a kolozsvári sajtótájékoztatón Boc. Kitért arra, hogy a városháza egy tízhektáros telket és a rendezvényhez méltó infrastruktúrát biztosít a város határában levő Gorbó-völgyben a Félsziget megrendezéséhez. A polgármester és a fesztiváligazgató a sajtó jelenlétében írta alá az – egyelőre három évre szóló – partneri szerződést.

Boc úgy vélte, hogy a területen elvégzendő infrastrukturális fejlesztésekre mintegy 30-50 ezer eurót kell fordítania a városnak, és – ha az önkormányzati testület megszavazza – további összegekkel is támogathatja a rendezvényt. A polgármester azt is megemlítette, hogy a rendezvény jól illeszkedik a Kolozsvár által elnyert 2015-ös Európa ifjúsági fővárosa címhez. Bodor elmondta, hogy Marosvásárhelyen állandó bizonytalanság övezte a Félsziget megszervezését, ugyanis a korábbi helyszínül szolgáló Maros-parti telket magánszemélyektől kellett bérelni, és az áramszolgáltatást is generátorokkal kellett megoldani. Kedvező körülményként említette azt a tényt is, hogy Kolozsvár jobban megközelíthető, és a városban mintegy százezer egyetemi hallgató tanul. Hozzátette, hogy éppen a diákokra való tekintettel hozták elő a fesztivál időpontját augusztusról a július 18. és 21. közötti időszakra, az egyetemi vizsgaidőszak végére.

Az erdélyi magyar fiatalok által alapított Live Music Egyesület 11. alkalommal szervezi meg a Félsziget fesztivált, a második óta a budapesti Sziget fesztivál szervezőivel partnerségben. Az idei – becslések szerint egymillió eurós költségvetésű – rendezvényen nyolcvanezer nézőre számítanak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!