Hiszel a varázslatban?
Hiszel az igazi varázslatban? Abban, amelyik nem a külsőségekben lakozik, hanem a szívekben? A Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi műsora erre a kérdésre próbál látványos választ adni, inkább több, mint kevesebb sikerrel.
Halászlé? Rántott hal? Gesztenyés pulyka? Töltött káposzta? Mihez igyunk sillert? Passzol-e a fröccs az ünnepi asztalra? Kovács Antal sommelier megkönnyíti az ünnepi borválasztást, és konkrét borokat is ajánl karácsonyra.
Nem egyszerű elsőre eltalálni, milyen borok passzolnak a klasszikus magyar karácsonyi ételekhez. Kovács Antal sommelier megkönnyíti a választást: a pinceáron.hu-n forgalmazott boraiból ajánl egyet-kettőt a fenti videóban. A halászé mellé egy kevésbé tanninos, de kékszőlőből készült bort, egy sillert ajánl. A rántott hal zsírossága tartalmas, magas alkohollal rendelkező fehérbort kíván. Aki az ünnepekre gesztenyés pulykában gondolkodik, az egy somlói szárazat válasszon, aki pedig savanyú káposztából készült töltött káposztában, maradjon csak a fröccsnél, mert ott nehezen érvényesülnek a bor ízei.