Így égett porrá a csallóközi magyar műemlék (VIDEÓ)
Hatalmas lángokkal égett a nagymegyeri hengermalom.
Az Oremus birtok főborásza a Mandolás-dűlőben beszélt a pincészet egyik legnépszerűbb boráról, a Mandolás-furmintról. A száraz tétel nem dűlőszelektált: a Mandolás fiatal és a Petrács-dűlő öreg tőkéi adják a bort.
A Bortársaság tokaji videókörképe ezúttal a tolcsvai Oremust mutatja be. Bacsó András, a birtok főborásza először a tolcsvai Mandolás-dűlőbe vitte a látogatókat, ahol a Mandolás-furmintról beszélt, és a dűlő riolitos-obszidiános alapkőzetét is megmutatta. A borász megfokolta a szőlőt is: 15-ös alkoholpotenciálú már, amiből bár nagyon jó száraz bort lehetne készíteni, de az alkohol várhatóan magas értéke miatt mégsem teszik.
A 2011-es évjárat Mandolásáról Bacsó András azt mondta, számára egy meglepően ideális száraz bor, egy nagy álom, hogy az ember ilyet el tud készíteni.