Bacsó András 2011-ről

2012. december 06. 15:26

Az Oremus birtok főborásza a Mandolás-dűlőben beszélt a pincészet egyik legnépszerűbb boráról, a Mandolás-furmintról. A száraz tétel nem dűlőszelektált: a Mandolás fiatal és a Petrács-dűlő öreg tőkéi adják a bort.

2012. december 06. 15:26

A Bortársaság tokaji videókörképe ezúttal a tolcsvai Oremust mutatja be. Bacsó András, a birtok főborásza először a tolcsvai Mandolás-dűlőbe vitte a látogatókat, ahol a Mandolás-furmintról beszélt, és a dűlő riolitos-obszidiános alapkőzetét is megmutatta. A borász megfokolta a szőlőt is: 15-ös alkoholpotenciálú már, amiből bár nagyon jó száraz bort lehetne készíteni, de az alkohol várhatóan magas értéke miatt mégsem teszik.

A 2011-es évjárat Mandolásáról Bacsó András azt mondta, számára egy meglepően ideális száraz bor, egy nagy álom, hogy az ember ilyet el tud készíteni.

Miközben Ön ezt olvassa, valaki máshol már kattintott erre:

Fogynak a napok: hamarosan 30 ezer migránst kellene befogadnia Magyarországnak – csak egy módon kerülhető el

Fogynak a napok: hamarosan 30 ezer migránst kellene befogadnia Magyarországnak – csak egy módon kerülhető el
Tovább a cikkhezchevron

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. december 06. 17:06
Rohadt életbe hol dugdossák ezeket a híres borászokat mert felénk sem a nevét de még a boraikat sem ismerik.TESCÓ árúlja?Ha nem akkor nem híresek.
Válasz erre
0
0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!