Nem csak tokaji bor lesz a tokaji szőlőből

2012. augusztus 30. 11:58

Komoly gondot jelentenek Tokaj-Hegyalján a többnyire az Alföldről érkező szőlőfelvásárlók. Ők többnyire a szokásosnál korábban szedett szőlőt vagy annak mustját viszik el, és készítenek belőle esetenként alacsony minőségű bort vagy pezsgőt.

2012. augusztus 30. 11:58

Rengeteg import bor érkezik Magyarországra, és ezek jóval olcsóbbak, mint mondjuk a tokaji borok. Ezek minősége persze arányos az áraikkal - a gond csak az, hogy több olyan messziről érkezett pincészet is vásárol az ideálisnál korábban szedett szőlőt Tokaj-Hegyaljáról, hogy aztán azt összeházasítva valami mással cuvée-t vagy egy alacsonyabb minőségű tankpezsgőt készítsen belőle. Az erőteljesebb piacvédelemnek eljött az ideje – mondták a borászok a Zemplén TV hírműsorának.

Amerika választ! Kövesse élőben november 5-én a Mandiner Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!