Badacsonyi jégbor lett a Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora

2012. augusztus 14. 10:39

Az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora a Borbély Családi Pincészet badacsonyi olaszrizlingből készített jégbora lett, melyet 12 magyarországi borvidék 35 borászától beérkezett 84 borminta közül választottak ki.

2012. augusztus 14. 10:39

Badacsonyi olaszrizlingből készített jégbor lett az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora. A karnevál borát 12 magyarországi borvidék 35 borászától beérkezett 84 borminta közül választották ki, a versenyben a legtöbb pontot a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet badacsonyi olaszrizlingből készített 2009-es évjáratú jégbora kapta, így egy éven át ez a nedű viselheti a karnevál legjobb bora címet – közölte Szommer Ildikó karneváligazgató, aki maga is részt vett a zsűrizésben.

A legjobb fehérbor ifjabb Kiss István bora egy Balaton-melléki 2011-es évjáratú juhfark a Szent István Borházból, a legjobb vörösbor a balatonfüredi-csopaki Feind borház 2009-es cabernet franc bora lett. A rozé kategóriában  az etyeki Vabrik és Fia Pincészet kékfrankos rozéját ítélték legjobbnak. A média bora Desics György 2011-es cabernet franc-ja lett.

A Savaria Történelmi Karnevál borát minden évben  okleveles borbíráló vezetésével választja ki a felkért zsűri, a verseny eredményét a karnevál megnyitója után a Borok utcájában hirdetik ki. Az idei Savaria Történelmi Karnevált augusztus 24. és 26. között rendezik meg a vasi megyeszékhelyen, az eseményre a három nap során százezer látogatót várnak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miklos1985
2012. augusztus 22. 13:39
Ez aztán nagyon fontos hír, roppant módon ! A gazdaság kullog de Savária bora megvan.
vero1_
2012. augusztus 17. 15:13
Likőr
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!