Menzel helyett Hajdu a Mediawave zsűrijében

2012. április 25. 09:08

Változott a 22. Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál a zsűrijének összetétele a játék- és kisjátékfilm szekcióban: Jirí Menzel helyett Hajdu Szabolcs vesz részt a grémium munkájában. Az idei Mediawave-et április 26. és 30. között rendezik meg a komáromi Monostori erődben.

2012. április 25. 09:08

A világhírű cseh rendezőnek váratlanul New York-ba kellett utaznia új filmjének koprodukciós tárgyalására, így gyors egyeztetést követően Menzel helyett a tavalyi Mediawave különdíjasa, Hajdu Szabolcs rendező kapott meghívást a zsűribe Stefan Kitanov, a Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója és Durst György producer mellett - tájékoztatták az MTI-t kedden a szervezők.

 
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően két külön zsűri dolgozik a fesztiválon: Ohad Itach izraeli rendező, Ladik Katalin költő, színész, performer és Radu Igazság román fényképész és filmes az animációs, kísérleti és dokumentumfilmeket értékeli majd. Az előzsűri a 76 országból nevezett 1068 film közül 74-et (5 játék-, 17 kisjáték-, 20 animációs, 19 kísérleti és 13 dokumentumfilmet) válogatott a versenyszekcióba, a panoráma vetítések során pedig 27 kisjáték-, animációs, illetve dokumentumfilmet tekinthet meg a közönség.

Fotó: Origo

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!