Mozgásban: Robert Capa felvételei Győrben

2011. október 24. 11:36

Október 29-től január 22-ig lehet megtekinteni a győri Városi Művészeti Múzeumban azt a negyven képből álló Robert Capa-kiállítást, amit a magyar származású fotóművész fegyveres konfliktusokról vagy éppen a békés mindennapokról készített.

2011. október 24. 11:36

Negyven képet mutat be a győri Városi Művészeti Múzeum október 29-től január 22-ig a világ 23 országának fegyveres konfliktusairól vagy épp mindennapjairól tudósító fényképész, Robert Capa életművéből. A Mozgásban című kiállítás anyagában helyet kaptak a barátairól készült portrék is, legyen szó Ernest Hemingway-ről, John Steinbeckről, Irwin Shaw-ról vagy éppen Henri Matisse-ról.

A tárlat anyagát abból a csaknem ezer felvételből válogatták, amelyeket a Magyar Nemzeti Múzeum 2008-2009 fordulóján vásárolt a Capa hagyatékát őrző New York-i International Center of Photography gyűjteményéből, írja a Múlt-kor történelmi magazin.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!