Értjük mi a filmet, csak nem szeressük!

2011. július 23. 17:59

Bizony, Orbán után is jöhet még rosszabb. 64 Vármegye Filmközpont!

2011. július 23. 17:59
Vészi János

„Nem vagyok képes pontos látleletet adni arról, hogy mi szüli a fellobbanó indulatokat. Sok a régi sérelem, az elvesztett presztizs, a kirekesztettség fájdalma, a munkanélküliség. De ennél is több a néma filmes. Amelyik nem vesz részt a gyűléseken, nem foglal állást a médiában, nem fészbukol, vagy ha igen, akkor is csak passzív olvasóként. Viszont bejár Vajnához, Szőts Gézához, kapcsolatot keres Szalai Annamáriával, bőszen dolgozik a filmtervén. Nem dumál, nem hőzöng, nem lázad. Túlél.

Elítélném, de már késő, most látom, honnan ismerős ő. Hiszen ilyenek voltunk mindnyájan a szép emlékű Kádár-korszakban. Csak ittuk azt a sok Londonból hozott Earl Gray teát, sodortunk hozzá Drum cigit és vártuk, vártuk, hogy jöjjön végre a mi időnk. Mert aki csöndben van, az előbb-utóbb sorra kerül. Lehet, hogy öt év múlva, lehet, hogy tíz. Mit számít, hosszú az élet. Csak Kádár meg ne haljon. Mert utána biztos sokkal rosszabb jön.

Bizony, Orbán után is jöhet még rosszabb. 64 Vármegye Filmközpont! Tryanon Pictures! Nem kéne ugrálni. Szép az élet, csak meg kéne egymásnak magyarázni. Végülis, ha összekapnánk magunkat, lehetne a miénk a legvidámabb filmes barakk!”

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xolo
2011. július 25. 03:55
"Orbán után is jöhet még rosszabb" Bizony! SZDSZ-es film stúdiók, ahol éjjel-nappal nézhetjük a holokauszt szörnyűségeit.
HSL
2011. július 25. 00:00
az egyetlen sikeres magyar film-műfaj már régóta a pornóforgatás, mindez központi támogatás nélkül
benőke
2011. július 24. 19:25
Kezdik már kapiskálni a dolgokat óhitű testvéreink!
marko11
2011. július 24. 16:12
Azért az elég "érdekes", hogy az elmúlt/elkúrt 20 év VALÓS problémái nem nagyon izgatták a magyar filmeseket. (Teszem hozzá rögtön: ma már a moziba járókat, a ker.tévén lebutított közönséget sem!) Említsük meg a néhány kivételt: - Az ügynökök a paradicsomba mennek (Dézsy) - Utolsó idők (Mátyássy) - A te országod (Hajdu Sz.) - Nem vagyok a barátod (Pálfi Gy) - Hoppá (Maár) - Édes Emma...(Szabó I.) Továbbá: Almási Tamás és Schiffer Pál dokufilmjei az épülő (de nem szépülő) magyar kapitalizmusról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!