Megnyílt a RaM Colosseum

2011. április 15. 10:40

RaM Colosseum néven indít új élményszínházat az áprilisban megnyíló Radnóti Miklós Művelődési Központban, a XIII. kerületben az ExperiDance. Az Újlipótváros és Vizafogó határán felépülő kulturális centrum négy szárnyból áll.

2011. április 15. 10:40

A RaM Colosseum az ExperiDance Forrás - Jéghideg és Tűzforró című produkciójának premierjével nyílik meg április 15-én. Az Újlipótváros és Vizafogó határán felépülő kulturális centrum négy szárnyból áll, ezekben a RaM Colosseum mellett helyet kap egy étterem, egy rekreációs rész, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtára és egy kerületi nyugdíjas klub is - mondta el Hiszékeny Dezső beruházásokért felelős alpolgármester. Az intézmény multifunkciós színház- és rendezvényterme 638 fős közönséget képes befogadni a szintben mozgatható nézőtéren, illetve a karzaton, a 290 négyzetméteres, zsinórpadlással ellátott színpad pedig nagy létszámú produkciók világszínvonalú színrevitelét is lehetővé teszi.
 
A Pesti Színház befogadóképességével vetekedő intézményben látható lesz az ExperiDance teljes, hét egészestés előadásból álló repertoárja, a nyitóhónap programjában helyet kap továbbá a Miskolci Nemzeti Színház Hotel Menthol, az amerikai Cirque Mechanics Birdhouse Company című produkciója, Elton John és Tim Rice Aidája, valamint az Alma együttes gyermekkoncertje. A 3,5 milliárd forintos beruházást az önkormányzat saját erőből valósította meg, külső forrás és hitel igénybe vétele nélkül. A színházteremre, csakúgy, mint a rekreációs szárnyra, az étteremre, illetve a mélygarázsra üzemeltetői pályázatot írtak ki; az ingatlan fenntartását, illetve a szociális célú funkciókat a bérleti díjból fedezik majd.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!