Dokumentumfilm készül a Rózsa Flores-ügyről

2011. március 02. 13:28

Magyarok a világ börtöneiben címmel készít dokumentumfilmet az HBO a Rózsa Flores-ügyről. A stáb a San Pedro intézetben 2009 óta raboskodó Tóásó Előddel is interjút akar készíteni.

2011. március 02. 13:28

Magyarok a világ börtöneiben címmel készít dokumentumfilmet az HBO a Rózsa Flores-ügyről. A stáb magyar munkatársai Banai Tibor Péter rendező vezetésével már megérkeztek La Pazba - értesült a Los Tiempos című bolíviai lap. A stáb interjúkat akar készíteni. „A film a világ börtöneiben raboskodó magyarokról szól, közülük most az egyik legismertebb Tóásó Előd” - mondta a rendező egyik közeli munkatársa.

Az ügy politikai és katonai vihart kavart, összesen 38 embert helyeztek vád alá. Tóásó Elődöt 2009. április 16-án tartóztatták le Mario Tadic horvát-bolíviai állampolgárságú férfival együtt abban az antiterrorista akcióban, amelyben hárman - Eduardo Rózsa Flores, Magyarosi Árpád és az ír Martin Michael Dwyer - életüket vesztették.

A készülő film magánemberként, rabként mutatná be Tóásót, ráadásul szeretnék, ha Evo Morales bolíviai elnök is feltűnne az alkotásban. A Los Tiempos úgy tudja, a stáb februárban hivatalos formában kérték Moralest, hogy adjon interjút. A filmes csapat nyolc napot tölt Bolíviában, La Paz mellett Santa Cruzban is forgatnak.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!