André Kertész Madridban

2011. február 14. 14:11

Hétfőtől Madridban láthatók a 20. század egyik legkiemelkedőbb fotográfusának képei. André Kertész retrospektív tárlatát a soros EU-elnökség keretében rendezik a spanyol fővárosban.

2011. február 14. 14:11

Hétfőtől április 10-ig látható André Kertész életművének száz legfontosabb felvétele a Fundación Carlos de Amberes központi kiállítótermében, Madridban. A tárlat nagy hangsúlyt fektet életének három kiemelkedő helyszínén, Magyarországon, Franciaországban és az Egyesült Államokban készült felvételeire.

André Kertész életművét emberközpontú, lírai, szubjektív, humanista látásmódja határozza meg. Saját bevallása szerint nem tett mást, mint amatőr fényképes naplót vezetett az életéről. A fiatal fotós 1925-ben érkezett Párizsba, ám élete döntő részét New Yorkban töltötte. Kertész életének utolsó szakaszában többször is visszatért Magyarországra, megpróbálta megtalálni gyermekkori helyszíneinek szereplőit.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!