80 milliárdért kelt el egy Picasso-festmény

2011. február 09. 18:10

A vártnál magasabb áron, 25,2 millió fontért (80 milliárd forint feletti összegért) kelt el a Sotheby's londoni árverésén Pablo Picasso egyik festménye.

2011. február 09. 18:10

Az előzetesen vártnál magasabb áron, 25,2 millió fontért (80 milliárd forint feletti összegért) kelt el a Sotheby's londoni árverésén Pablo Picasso egyik ritkaságszámba menő festménye, amelyen a művész szeretője, Marie-Thérese Walter látható - írja a Prae.hu. A La Lecture címet viselő portré értékét előzőleg 12-18 millió font közé taksálták.

Az aukciósház tájékoztatása szerint a Marie-Thérese Walter portréjáért hét érdeklődő volt versenyben, végül az alkotás alig hat perc után egy névtelenségbe burkolózó telefonos licitálóé lett.

A festmény 1932-ből származik, és egy fotelben ülve ábrázolja Waltert, amint könyvet olvas. A festő és a nő éveken át titokban folytatott viszonyt, mert Picasso házas volt. Marie-Thérese Walter mindössze 17 éves volt, amikor megismerkedett Picassóval, és egészen a portré keletkezésének idejéig csak rejtve bukkant fel a mester művein.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!