Biszku Los Angelesben

2011. január 19. 14:24

Kedd este bemutatták a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban Novák Tamás és Skrabski Fruzsina Bűn és büntetlenség című filmjét a város magyar főkonzulátusának védnökségével és szervezésében. A rendezvény egyben a film amerikai ősbemutatója is volt.

2011. január 19. 14:24

Először vetítették le az Egyesült Államokban a Bűn és büntetlenséget. A filmet nagy érdeklődés kísérte a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban, a közönség elsősorban a magyar amerikai közösség tagjaiból, köztük számos, az 56-os forradalomban részt vett nézőből állt. A Magyarországon nagy érdeklődést kiváltott film komoly történelmi felelősségi kérdéseket vet fel - hangsúlyozta Bokor Balázs főkonzul.

A bemutatón Novák Tamás rendező elmondta: fontosnak tartja lemérni azt, hogy az 56-os emigráció amerikai tagjai mikét viszonyulnak az események után több mint 50 évvel létrehozott film üzenetéhez. Czomba Albert operatőr azt emelte ki, hogy a film alkotói lelkesedésből vettek részt az alkotómunkában, mivel maguk is részesei kívántak lenni a történelmi léptékű fejleményeknek. A vetítés után az alkotók a nézők kérdéseire válaszoltak, majd Bokor felkérte a rendezőt, hogy filmjével vegyen részt a főkonzulátus szervezésében, március 22-27. között sorra kerülő, 2. Los Angeles-i Magyar Dokumentum- és Rövidfilm Fesztiválon.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FiloSzofi
2011. január 21. 09:14
Gondolom ti mind fotómodellek vagytok, de nem olyan kis butácskák, hanem akiknek ötleteik vannak. Ezek legjavát mind megvalósítjátok, aztán az eredményt eldugjátok a paplan alá, és csak egyedül játszotok vele, nem mutatjátok meg senkinek, mert az egyenes út az elaljasodás felé. Igaz? Vagy tévedek? Csak ültök a fotelben, nem csináltok semmit se szép, ronda ábrázattal?
Samsa
2011. január 20. 21:52
Ki van a képen? Mickey and Malory?
Arma Gedeon
2011. január 20. 08:50
Zsidó belügynek tűnik. Ifjú titánok cselesen meginterjúvolják Béla Bácsijukat, fajtájuk korábbi nemzedékének képveselőjét, a Nagy Öreget, amikor a Választott Nép még kommunizmusban utazott, nem annak megdöntésében. Páros hét volt, most meg páratlan, az ősi mimikri továbbra is működik.
trendo
2011. január 19. 22:08
Ha már Amerika. Egy régi poén. Anno, a nagy Kennedí-Nixon párharcban J.F.K. azzal (is) nyert, hogy apuci pénzén Nixon előnytelen fotóját terjesztették USA-szerte ezzel a lejárató szöveggel: - Maga venne egy ilyen pofától akár egy használt autót is?! És nyertek. Nos, Biszku elvtárs pofája is baromi únszimpatikus nekem. Nem beszélve arról a megtorláshullámról, amihez a nevét, arcát adta. De nézzétek meg ezt a két arcot... Ők is minden mögé odaállnak, amiről mindenki tudja, hogy nem igazán volt korrekt. És ugyanazért, amiért Biszku. Karrierért, hírnévért, majdani magas nyugdíjért. Pedig nekik már nem nulláról kellett kivakarniuk magukat abból a szarból, ahova (óhatatlanul) ők is be fogják vackolni magukat, mint az a Gané, akinek (ha tetszik, ha nem:) a hátán most kimásznak az ismeretlen nímandságból a 15 percnyi volághír felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!