Jön az új Márquez-könyv

2010. október 06. 13:55

Hamarosan megjelenik a Nobel-díjas kolumbiai író régóta várt új kötete. A Yo no vengo a decir un discurso (Nem akarok beszédet mondani) című könyv szemelvények gyűjteménye, melyeket Gabriel García Márquez a közönség számára, felolvasásra írt.

2010. október 06. 13:55

A hamarosan megjelenő új Márquez-mű, a Yo no vengo a decir un discurso (Nem akarok beszédet mondani) 22 szöveget tartalmaz, melyeket a mester a közönség számára, felolvasásra írt. Az első részletet az író még 17 éves korában írta iskolatársai ballagására, az utolsót pedig 2007-ben olvasta fel a spanyol nyelvakadémián nyolcvanadik születésnapja alkalmából. A Mondadori kiadó közölte: a kötet október 29-től lesz kapható - egyelőre csak spanyol nyelven, Latin-Amerikában és Spanyolországban.

Gabriel García Márquez új könyve az első mű, amit a 2004-ben megjelent Bánatos kurváim emlékezete című könyve óta írt. A Yo no vengo decir un discurso főként az 1982-es év irodalmi Nobel-díjasának eddig meg nem jelent írásait tartalmazza, melyek az író egész életét lefedik. „Elolvasva ezeket a beszédeket, újra felfedeztem, hogy íróként miként változtam és fejlődtem” - mondta Márquez.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civilina
2010. október 07. 13:22
Korunk legnagyobb latin-amerikai írója. Könyveit újra és újra kézbe veszem és elolvasom. Nagyon kedvelem a stílusát, és örülök, ha egy kis hír formájában is, de feltűnt a Mandineren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!