Dennis Hopper

2010. május 31. 12:55

Ő már tudja mi van ott, ahol a látóhatáron összeér az út két széle - írta róla Smalladam kolléga, és igaza volt. Egy amerikai legenda búcsúzott el a világtól.

2010. május 31. 12:55
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Legenda, éspedig vitatott legenda. De miért is kellene szelídnek lenni azon a bizonyos országúton? Hopper az elmúlt negyven év egyik legjellegzetesebb amerikai színésze volt, aki a ma már előszeretettel kritizált hatvanas évekbeli ellenkultúra egyik ikonjává vált. De hát nem ő volt az egyetlen önpusztító és lázadó figura a kultúra történetében. És amikor lázadt, akkor is művész volt. Művész volt, tehát alkotott. Színészkedett, filmet rendezett, fotózott, szobrászkodott. És persze: szívott, szivarozott, motorozott, vedelt, nőzött egész életében. Vagyis élt. Nyugodjon szelíden.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ganxtalovin
2010. június 03. 10:17
LEGENDA Színész Óriás Nyugodj békében! U.i.: Pumalyos ritka gusztustalan vagy
WonderCsabo
2010. május 31. 16:26
Azért egy elhunytat berakni a nyertes rovatba, picit ízléstelennek tartom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!