Fringe

2010. április 07. 09:43

A Budapesti Tavaszi Fesztivál öt éves rendezvénysorozata idén Európa Kulturális Fővárosába - azon belül is Pécs belvárosának kulturális intézményeibe és klubjaiba költözik április 9. és 11. között.

2010. április 07. 09:43
Először 1947-ben a világhírű Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivál kísérő rendezvényeként tűnt fel a Fringe. Különlegessége, hogy a hivatalos fesztiválprogram mellett bárki jelentkezhet produkciójával - előzetes szakmai elbírálás nélkül - és azt a szervezők által kijelölt helyen, időben elő is adhatja azt. A kezdő előadóknak megmutatkozási lehetőséget, a profiknak - akik szintén szép számmal megtalálhatók a programban - új közönséget és szakmai kapcsolatokat, a közönségben pedig pedig igazi csemegéket hoz az esemény.
 
A 2010-es fesztiválra 320 egyéni előadó és formáció jelentkezett a legkülönbözőbb műfajokból: a sok újdonság mellett akár Kozma Orsi, Thea Soti, Pély Barna, Méhes Csaba, a Dutar, a Kalyi Jag, a Vocal Idiots, a Tenderfoot Blues Unit, a Katáng vagy a Tünet Együttes előadását is meg lehet nézni.
 
A produkciókat, a közönség mellett, a kulturális élet jeles képviselőiből álló 60 fős szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak rangos belföldi és külföldi fesztiválokra kaphatnak meghívást. A háromnapos fesztivál könnyű-, komoly- jazz- és világzenével, tánccal, színházi és gyermekprogramokkal vár minden korosztályt, pénteken 15 órától vasárnap este 23 óráig, csak némi hajnali, reggeli szünettel. Az esemény összes programja ingyenes.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!