Molotov-koktélok és oszlatás: fellázadtak az írek a bevándorlók ellen (VIDEÓ)

2024. július 17. 17:49

Új menekültközpontot akarnak létesíteni Dublin külvárosában – a helyieknek kevéssé tetszik az ötlet.

2024. július 17. 17:49
Ireland police department Gardai clash with anti-immigration protesters

Nyitókép: MOSTAFA DARWISH / AFP

 

Coolock-ban, Dublin északi részén, egy migrációellenes tüntetés során 19 embert tartóztatott le a rendőrség – számolt be a The Irish Times. A felháborodást az váltotta ki, hogy az Integrációs Minisztérium közölte, hogy a helyszínen több száz bevándorló elszállásolására alkalmas létesítményt alakítanak ki. A tüntetők a migránsok számára kijelölt tábor helyszínén csaptak össze a rendfenntartókkal. Végül tizenhárom férfi és két nő már aznap este a dublini Büntetőbíróság elé került közrendellenes cselekedetek vádjával.

Ezt is ajánljuk a témában

Drew Harris parancsnok szerint a rendőrök nagyon nehéz helyzettel szembesültek, de sikerült kezelniük a helyzetet. Bár komoly sérülések nem történtek, két rendőrségi jármű súlyosan megrongálódott. Harris elmondta, hogy

további személyeket fognak vád alá helyezni, és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzésével további gyanúsítottakat keresnek.

 Néhány rendőr testkamerát viselt, amely segíthet a bizonyítékok összegyűjtésében.

Ezt is ajánljuk a témában

A tömeg két rendőrségi járművet is felgyújtott.

Simon Harris ír miniszterelnök elítélte a történteket, és kijelentette, hogy az ilyen cselekmények nem maradhatnak büntetlenül.

Helen McEntee igazságügyi miniszter „bűnözői magatartásnak” nevezte a történéseket, és ígéretet tett arra, hogy a felelősöket felelősségre vonják. 

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­r­t­­é­k­­e­l­d­­­ ­­a­ ­­­s­­z­e­­­x­i­­ ­­p­­­u­­n­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
lefty67
2024. július 17. 21:18
Pedig ez egy kurva sziget, körülvéve picsahideg, viharos tengerrel! Hogyan kerülnek oda a migránsok? Minek viszik oda őket?
Kristály
2024. július 17. 19:42
Jöhet egy kis gulág mi ismerjük. EU kommcsik. Ez nem Sztálini kommcsik Ez Soros kommcsik Vajon ugyanolyan gonoszak és gyilkosak?????
Zolotarjov
2024. július 17. 18:51
Új feladatkör az IRA számára..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!