Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Két migránsokat szállító hajó is elsüllyedt az olasz partoknál – legalább tizenegyen meghaltak

2024. június 18. 07:54

A túlélőket átadták az olasz parti őrségnek.

2024. június 18. 07:54
null

Nyitókép forrása: A RESQSHIP X-oldala

Tizenegy ember életét vesztette és 64-en eltűntek két hajótörésben a Földközi-tengeren Olaszország partjai közelében – közölte hétfőn egy német segélyszervezet, az olasz parti őrség, illetve ENSZ-szervezetek. 

A német RESQSHIP, amely a Nadir nevű hajót üzemelteti, arról számolt be, hogy 51 embert, köztük kettőt, aki eszméletét vesztette, vettek fedélzetre egy süllyedő bárkáról és tíz holttestet fedeztek fel a fedélközben. 

A RESQSHIP szerint a túlélőket átadták az olasz parti őrségnek, míg a Nadir Lampedusa felé vontatja a bárkát a holttestekkel. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezete (IOM) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) együttesen kiadott közleményben ismertették, hogy a a bárka utasai Szíriából, Egyiptomból, Pakisztánból és Bangladesből érkeztek. 

A másik hajótörés nagyjából 200 kilométerre keletre történt az olaszországi Calabria régiótól. A Törökországból nyolc napja indult bárka lángra kapott, majd felborult. Az ENSZ-szervezetek szerint 64 ember tűnt el a tengeren, míg 11-et sikerült kimentenie az olasz parti őrségnek, amely egy nő holttestét is kiemelte a vízből. A vitorláson utazók Iránból, Szíriából, illetve Irakból származtak. 

(MTI)

***
 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Viktor

Facebook

Idézőjel

A Néppárt végleg összeállt a baloldallal és a liberálisokkal, leosztották egymás között az EU vezető pozícióit.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. június 19. 18:06
Búvár Kund most arrafelé tevékenykedik.
zrx8
2024. június 18. 15:52
"a Nadir Lampedusa felé vontatja a bárkát a holttestekkel" a cápák meg éheznek
Muki46
2024. június 18. 11:26
Képzelem, hány tragikus hír - niggerek Európában landoltak - jut erre az egy jó hírre.
atti64
2024. június 18. 10:47
PUSZTULJATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!