Tanulságos Tusványos

2023. július 27. 05:57

A nemzeti közép hídverő egyedi fesztiválja, a szellemi feltöltődés és a kapcsolatok szorosabbra fonásának helye Tusványos. Tanulnivaló akad itt sok, és szerencsére a kiveszőfélben lévő vitáknak is helyük van.

2023. július 27. 05:57
Tusványos
Szilvay Gergely

Vajon idén mit mond Orbán Viktor, amin fel lehet háborodni? – a magyar (és persze részben a nemzetközi) sajtó fősodratúnak nevezett fele erre várt, erre volt kiélezve a 32. Bálványosi nyári szabadegyetem és diáktábor, azaz Tusványos közeledtével. A nevezetes szombati miniszterelnöki beszédet azonban megelőzte a tábor négy teljes napja, ahol napközben több száz kerekasztal-beszélgetés és előadás várta az érdeklődőket, és annak ellenére, hogy az esti bulik gyakran sokaknak kivilágos virradatig tartottak, a panelbeszélgetések közönség, nemritkán telt ház előtt zajlottak. Mint rendszerint. Rögtön a kedd este erősre sikerült, a csíkszeredai Heveder és a Szászcsávási Zenekar kigyalulta az energiát a Kriza János-csűr vendégeiből, akár már folkrajongóként érkeztek, akár csak akként távoztak – hiába, a néptánc- és népzenereneszánsz a folkhelyszín-csűr látogatottságában is mérhető nyomokat hagyott, akárcsak a mi szerda reggelünkben…

Tusványos
Forrás: MTI/Veres Nándor

 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!